Warmtepartner

Bij de ontwikkeling van een warmtenet komt veel kijken. Daarom hebben we samen met de gemeente en de Woningstichting besloten op zoek te gaan naar een bedrijf dat ons daarin kan helpen.

Beauty contest

In de zoektocht naar het bedrijf (warmtepartner) dat het beste bij ons past, moeten we tegelijkertijd gaan ontdekken wat de beste manier is waarop we met dit bedrijf willen samenwerken.

De afgelopen maanden hebben we onder leiding van experts uit het hele land nagedacht over de manier waarop we onze partner en de organisatievorm gaan vinden. We hebben besloten om een zogenaamde “beauty contest” uit te schrijven; een verkiezing van de meest ideale warmtepartner.

Uitvraag

Wij hebben onze visie, onze wensen, het proces en de selectiecriteria opgesteld in een zogenaamde  “uitvraag”.  Deze uitvraag, met informatie over de wijk, het technisch ontwerp en de business case is naar een aantal geïnteresseerde bedrijven gestuurd. Op deze uitvraag hebben zich 14 bedrijven gemeld. Beide documenten staan op deze pagina.

Stand van zaken

Met 7 bedrijven gaan we verder in de zoektocht: Innax, Engie, Inwarmte, Kelvin/Greenspread,  en EnergiesSamen/Firan, Wij maken Energie en Greenvis/Eteck. Zij waren op 18 december jl aanwezig bij de presentaties van de Woningstichting en de coöperatie via een online bijeenkomst.

Wij maken Energie en Greenvis/Eteck hebben zich inmiddels teruggetrokken.

Pitches en voortgang

Voor 18 december a.s. leveren de overgebleven kandidaten hun voorstel bij ons in. Op 13 en 14 januari 2021 presenteren zij hun voorstel. Daarna volgt op 21 januari een juryberaad.

Uitvraag_WOW_warmtepartner_gezocht

Bijlagen_uitvraag_WOW