Energiebesparende maatregelen gratis of met korting

Energiebesparende maatregelen gratis of met korting voor huurders en woningeigenaren in Wageningen. Vanaf 19 mei helpt Wageningen Woont Duurzaam inwoners op weg naar een lagere energierekening.

Huurders en woningeigenaren kunnen uit een keuzemenu zelf hun besparingsstap kiezen en krijgen deze gratis of met korting. Zo kunnen inwoners direct beginnen met energie besparen.

Keuzemenu

Het keuzemenu bevat voor elk wat wils. Inwoners kunnen kiezen uit een keuzemenu en zo bijvoorbeeld korting krijgen op een energiezuinige koelkast, of een gratis energiemonitor. Huurders kunnen ook kiezen voor een huisbezoek door het studentenklusteam de Tochtbusters. Zij komen gratis energiebesparende materialen in huis installeren ter waarde van €50. Huiseigenaren kunnen kiezen voor persoonlijke begeleiding bij het proces om hun huis te verduurzamen.

Hoe werkt het?
Op wageningenduurzaam.nl/hoe-laag staan alle keuzeopties op een rijtje. Inwoners kunnen zich hier aanmelden. Zij ontvangen dan per e-mail een bon die ze kunnen inwisselen voor de gekozen optie. Per adres kan één keer een optie worden gekozen. Er is een beperkt aantal beschikbaar, op=op.